Plantering av blommor

Igår så planterade jag lilla balkonglådan. Det blev jätte fint. Jag planterade en ute murgröna i mitten sen precis brevid 1 större pensé på varje sida och brevid dom mindre vita penseér. Sen i zinklådan som står på bordet så hade jag köpt en stor gul blomma som jag inte vet namnet på. Idag så köpte jag en röd likadan som fick stå brevid den. Snyggt!!!!!

Nu är det bara dom 2 stora (1 meters) blomlådorna kvar.

Har ju sått en massa fröer som har kommit upp. I 2 stora (1 meters) lådor har jag sått i ena: Luktärt och Malva. I den andra så är det Risp på hörnen och sommarblandning i mitten.
Har redan kommit upp ca 5 cm av nästan allt.

Sen har jag sått persilja i en liten kruka som står i köksfönstret. Där har det oxå växt ca 4 cm.

Sen blir det säker en massa andra blommor oxå på balkongerna.

Jo visst ja på lilla balkongen (kattbalkongen) så har jag köpt en häftig ampel med plats för 3 blommor. Köpt på Ikea. Där har jag 3 Cerisa??? Pelaroner.

Idag kom typ det första regnet i år. Regnade bara i 1 timme ungefär sen kom solskenet. Så i dag har det inte varit så varmt. Bara ca 10 grader. Har ju haft runt och över 20 grader nu i flera veckor. Har fått ganska mycket färg i ansiktet och på armarna. Och under förlovningsringen ser man ut som ett lik. hehe. 

Nova hon utvecklas mer och mer för varje dag. Pratar hela meningar och mycket nu. Och en STOR egen vilja har hon oxå. Undra vem hon har ärvt den efter???Inte mig iaf :)
Hon älskar att titta på Bolibompa. Blåsa såpbubblor oxå. Sjunger bä bä vita lamm, lilla snigel, lilla katt, imse vimse spindel+rörelserna.
Tar på sig strumporna och tröja ibland byxorna själv. Säger tack så mycket efter maten eller om hon har fått något.
Ja hon gör en himla massa andra saker oxå. Och nya saker lär hon sig varje dag.
Och hyss......som att tömma kattlådan på sand eller äta kattmat. el hälla ut kattvattnet på golvet. Eller en annan rolig lek hon har kommit på är att hon jagar katterna så dom springer in under våran säng då lägger hon sig på golvet och tittat in under sängen och skriker allt vad hon kan..........

Många promenader blir det oxå nu i det fina solskenet.
Igår gick vi på ett elljusspår som vi inte gått på förrut. Jätte mysig väg. Hittade grodägg på flera ställen. Sen så åkte vi en liten tripp i bilen då hoppade det grodor på vägen som vi bara var tvungen att stanna för att fotografera.  Våran tripp i bilen slutade med en snabbvisit hos min mamma. Snacka om att dom blev förvånade....haha...

Nä nu måste jag sluta för jag ska ta hand om en nybadad liten busråtta som heter Nova.

Ha re så gött i solskenet för det ska jag ha!!!!!!

Lite kort från min plantering och ute på gården och utanför Eddys


Lilla balkonglådan

Pelargonerna
Lite av mina fröer jag sått


Lite mer fröer


Persiljan

Dom roliga blommorna


Lite myspys på balkongen med lyktor

Lite mer myspys


Rabatten utan för oss


Lekplatsen på våran baksida


Tulpaner i rabatten


Fin blomma i rabatten utanför Eddys


Pärlhyacinter utanför Eddys


Mer blommor utanför Eddys


Grodägg i massor


En STOR groda vi såg på vägen

Nu är våren här för att stanna

Hoppas jag.....
Älskar verkligen våren. Alla fina blommor som kommer fram, fåglarna som kvittrar så glatt och bäst av allt efter en tråkig och kall vinter
VÄRMEN !!!!!
Blir många långa dagar ute i det fina vädret. Nova leker nästan hela dagarna ute i sandlådan eller så tar vi långa promenader. Och många kort blir det oxå.
Men det värsta är alla jäkla pollen som kommer :( men jag ska nog överleva denna vår oxå.....

Nu tycker jag att det kan bli midsommar. Jag, Claes och 2 vänner ska åka och fira midsommar i Furuvik. Nova får vara hos mormor. Tror jag. Eftersom vi ska fiska så vill jag inte ha med Nova och det kan vara skönt att bara vara vuxna och inte behöva tänka på en massa mattider blöjbyten och en  massa andra saker.

I sommar så har vi 2 saker inbokade. Eskilstuna Zoo och sen så ska vi åka till Stockholm och gå på Skansen och Gröna Lund. Sen får vi se om jag och Claes tar med Nova någon mer stans.

Nä nu måste jag gå och vila mitt arma lilla huvud. För mycket sol och för lite vatten idag tror jag.

Kram på er alla som läser min blogg :)


Lite vår bilder


Blåsippan ute i backarna står


Vitsipporna i full blom


Hedströmmen bakom vårat hus


Nova provar 3 hjuling hos mormor


Nova bär baljan som vi plockade gräs i åt marsvinen och kaninen. Korna fick oxå smaka lite.


Fotomodellen Nova i sin trådmössa som hon älskar.


Gung gungeli gung


Åh jag är så hungrig så jag äter upp mina tår.


Det var lite bilder tagna nu i dagarna.

Glad Påsk



Glad Påsk till alla våra vänner och alla andra vi känner
önskar
Jenny, Nova och Claes

Fint väder idag med

Nu har vi haft fint väder i över nästan 3 veckor. Sol och värme. I förrgår så regnade dock men annars så har det varit kanon väder. Skönt att kunna sitta ute och sola och bara jäsa.

Vi har grillat. Det gjorde vi tillsammans med Pia och Benge. Mums fillibaba. Sen spelade vi Kubb. GIRL POWER!!!!!!!! Total utklassning säger jag bara. Som ni kanske förstår så var det jag och Pia mot killarna. Dom vann första rundan men sen så slog vi dom 2 rundor...hehe
Efter vi grillat spelade jag Pia och Benge krocket. Då vann Benge båda gångerna.

I tisdags så var vi till Lena på BVC på mät och viktkontroll med Nova. Lena sa att Nova följde kurvan jätte bra. Fast jag tycker hon är lite kort i rocken men både jag och Claes är ju korta så då blir ju Nova de oxå. Nova var 83 cm lång och vägde 11 kg jämt.

Just nu är Nova hos mormor på lite påsk semester. Pratade med Nova igår i telefonen och gud vad hon pratade på.
Ska fixa ordning lite i hennes rum nu när hon är borta tänkte jag. Lägga undan lite leksaker. Hennes farfar tycker att hon har alderles för mycket saker. Men jag tycker inte hon har så mycket. El jo det har hon nog haha.

Det går fakriskt ganska bra nu för Nova att sova i hennes växa säng. Peppar peppar ta i trä.

Claes pappa har varit i Tunisien i 6 dagar. Så då passade jag på att rensa i hans rabatter och kratta bort en massa löv. Claes grejade i garaget lite så nu är det mycket mera plats där. Men inte i vårat förråd på vinden där är det fullt med grejer. En massa bort stolar mm. Ska försöka sätta ut det på blocket.
Ska även sälja våran barnvagn. Ska försöka hitta någon som är lite mindre. Hittade en på Blocket som jag gillade.



Våran är så tung och klumpig att ta med sig i bilen tycker jag.

Sen har vi ju våran gamla vagn som ska säljas. Sen en massa barn och bebis grejer. Men vi har satt ut det på annons flera gånger men det är ingen som nappat.

Nä om man kanske ska ta och gå ut och sätta sig på balkongen och sola lite. Termometern står på 25,6 grader.

























 

Kanon väder!!!

Jippi vilket kanon väder vi har haft nu i 3 dagar. Termometern har stått på runt + 18. Så Skönt. Igår stod den på +26 i solen. Rena rama sommaren ute. Så skönt att slippa ta på Nova en massa overaller och tröjor. Nu räcker det med vanliga byxor och en tunn jacka eller tröja. I tisdags så var vi ute i sandlådan på baksidan i 3.4 timme. Det var en massa barn ute och lekte och busade så Nova hade det super roligt. Nova blev bjuden på bulle,kaka och dricka av en mamma. Det märks att Nova saknar dagis för hon blir jätte glad när det kommer barn och leker med henne. Hoppas hon får en dagis plats snart.

I onsdags sätte vi äntligen ihop Novas riktiga säng. Hon har ju haft resesängen som har en lucka som man kan öppna så hon kan gå in och ut när hon vill. Men nu så hade vi äntligen fått tag på alla delar till Novas växasäng. Nova var rikgtigt nyfiken och skulle hjälpa till att skruva. Sötis...
Men tror ni att hon kan sova iden då? NÄ. Max 3 timmar sen vaknar hon och kommer upp. Första natten kom hon upp vid 04 så då la jag henne i gamla sängen som vi ställt inne i vårat sovrum. I natt så vädrade hon somna i nya sängen. Jag höll på med henne i 30 minuter. Jag la mig tillochmed brevid henne i sängen men då låg hon bara och sparkade på mig så till slut sa mitt tålamod stopp och jag la henne i gamla sänge. Hon somnade på 5 minuter.....grrrrrr..... Jag vet inte hur jag ska få henne att somna och sova i sin säng....Har någon något tips??????
   

Idag var jag och Nova med min mamma och hennes karl Kurt ner till Köping för att kolla på traktorer. Nova tyckte det var jätte kul. Gick runt och sa traktor hela tiden. Sen kom vi till en JÄTTE stor skördetröska som Kurt hoppade in i. Jag och mamma tyckte att Nova oxå kunde sitta i den men hon blrv helt galen bara galskrek och vred på sig och ville ner. Stackarn....Det kommer inte att bli någon bonde av henne iaf. hehe

Claes följde med en kompis (Dennis) till V-ås en snabbis men han har fortfarande inte kommit hem.

Jag sitter och funderar på vad man ska hitta på för roligt att göra i sommar.......Förhoppningsvis så har jag fått sommarvik men några dagar ska man väl kunna hitta på något roligt....Skansen och Eskilstuna Zoo har vi redan sagt att vi ska besöka. Men det kan man ju göra vilken ledig dag som helst.
Jag,Claes,Pia och Benge funderar på att åka och hyra någon stuga fre-sön någonstans. Ett ställe som jag och Claes var till innan Nova kom till var Klackskärs Camping i Östhammar. Där var det jätte fint. På vägen hem så tog vi en tripp till Furuviksparken. Det var skoj. Så dit funderar vi på att åka igen med Pia och Benge. Kanske....Finns så många fina campingar. Men vi har ju ett tag på oss att hitta något och bestämma något.

Nä nu kanske man ska ta och se vad bustrollet gör.Nyss så ropade hon på mig och jag gick in till hennes rum. Och hittade henne ståendes i sitt fönster. Rackarunge.

Avslutar detta inlägg med några kort som vanligt.

Bye Bye


Nova hemma hos farfar Leif


Nova i byggartagen


Gott sa hon hela tiden efter varje tugga


Nova leker apa på klätterställningen




En glad och nybadad Nova




RSS 2.0