Snökossa och sjukhusbesök

Igår kom jag och Nova hem från en liten visit hos min mamma i några dagar så Claes kunde jobba lite här hemma fast det hade inte hänt så mycket kan jag säga.
När vi var hemma hos mamma så gjorde jag Nova och min syster My en Snökossa. Skit  snygg blev den.



Men nu så finns inte snökossan mera. Eller det finns inge snö kvar alls. Ganska skönt tycker jag att den försvann. Nu kan våren och värmen komma tycker ja.

Idag så hade Nova tid på Fysiologkliniken i Västerås för att göra en njurkoll igen.
Kl 8,15 hade vi tid på Barnmottagningen där skulle vi anmäla oss och lägga emla salva i båda armveck + på båda händerna för att sedan gå vidare till dagsjukvården för att sätta en infartskanyl. Kanylen sattes kl 9,30. Så det blev lite väntan men Nova hon lekte och busade med dom andra föräldrarna och barnen.
Sen kl 10,15 hade vi tid på Fysiologkliniken där ett radioaktivt läkemedel injiceras via den infartskanyl som sattes tidigare. Sen paus 2-4 timmar. Vi skulle vara tillbaka till kl 12,30. 
Dom sa att Nova inte fick sova under pausen men hur lätt är det för en stackars lite tjej som fick å upp kl 6 istället för 8 och som brukar få sova efter typ 4 timmar då hon kommit upp. Hon var super trött.

Vi bestämde oss för att åka till Ikea i pausen istället för att till bringa en massa dötid på lassarettet.
Vi hann knappt köra från parkeringen så somnade Nova så jag fick sitta och prata med henne hela tiden men tillsist så tyckte jag så synd om henne så hon fick sova.
Väl framme på Ikea så blev det en korv med bröd. Det var smaskens tyckte Nova som vaknat.
Sen gick vi in och kollade runt lite.
Köpte några ändknoppar till gardinstängerna, en ROSA Knubbig bordslampa till vårt rosa sovrum

, en matta

, en trä skärbräda och lite till.
Nova fick åka rutschkanna inne på Ikea och det var lattjo lajbans tyckte hon. Mer vild än tam blev hon. Hon provade att åka liggandes på magen med fötterna först ner och det var super kul.
Sen efter ett tag så kolla de jag till på klockan. Shit skrek jag till Claes. Klockan är 12 och vi skulle vara tillbaka på lassarettet 12,30. Så det var till och skynda sig till kassorna.

Väl tillbaka så fick Nova ligga på typ en säng och dom skulle ta bilder på njurarna med en gammakamera. Och Nova var tvungen att ligga stilla. Helst sova. Jag gav henne välling och efter typ 10 minuter sov hon. Stackarn var säkert super trött. Så bilderna blev säkert bra. Efter det så tog dom bort kanylen och Nova fick ett plåster med Scooby Doo på. Hon är så mallig över sitt plåster hon går runt och visar det och säger vovve el voff voff. Hon försökte säga scooby Doo men det blev rena rama grekiskan. Sen bar det av hemåt.

Väl hemma så åt vi lite. Lövbit med rotfruktsgratäng. Mums!! Sen tog vi det lite lugnt.
Mamma ringde så hon och My kom ner ett tag. Och tog Nova med sig så nu är man barn fri ett tag.

Imorgon så ska vi fixa iordning här hemma så man kan börja bjuda hem folk nån gång.

Nä gott folk nu ropar kudden efter mitt huvud. Är ju inte van att gå upp 6 på morgonen. Haha man har blivit så lat eftersom Nova sover till 8-9 varje morgon så gör man ju det själv oxå.

Bye Bye!!

Badhuset

Idag vaknade jag vid 8,30 kollade termometern -26,5 visade de. Jaha tänkte jag då blir det en lika kall dag som igår. Då blir det inge pulka åkande idag. Undra vad man då skulle hitta på istället. Då kom Claes på en jätte bra idé. Följ med till Arboga och bada medans jag jobbar.
Så jag började rota bland alla grejer efter mina bad kläder och Novas. Hittade allt sen så var bara den stora frågan. Var fanns Novas flytbåt? Men jag hittade den.
Sen var det bara att packa ner lite mat åt henne. Ringde till Pia och frågade om hon och hennes kille Benge ville följa med och det ville dom. Så jag hoppade in på affären och köpte lite fika sen bar det va till Arboga. Jag har aldrig varit på Ekbacksbadet eller det har jag visst men bara på deras utebad så det skulle bli kul och se hur det såg ut.
När vi kom dit började vi i lilla barnbassängen och där ville man stannaresten av dagen. Det var så skönt i vattnet. Sen fortsatte vi till stora bassängen och badade en stund. Där fanns det lire allt möjligt. Bla en stor rutschbana och en tunnel som man kunde simma igenom. Nova stormtrivdes i vattnet och njöt lika mycket som oss tror jag. Sen fikade vi en stund.
Vad gjorde vi mer. Jo jag provade ångbastun men det var inget för mig med mina dåliga luftrör.
Pricken över iet idag var nog bubbelpoolen. Det var super mysigt. Men Nova tröttnade snabbt på att sitta stilla så vi bestämde oss för att gå upp och gå iväg för att duscha och klä på oss.
Sen kom Claes och hämtade oss.

Tack Pia och Benge för en trevlig och rolig dag. Det får vi göra om någon gång.

När Claes och jag kom hem så lagade jag kasslerpaj. Supergott som alltid.

Nu ligger Nova och ska försöka sova men det vill hon inte utan hon sjunger och grejar så jag får nog gå och försöka få henne att sova.

Ja visst ja. Idag så fyller Novas gudfar Mattis dotter Jasmin 1 år. GRATTIS!!!!!

På återseende och god natt till er alla.


Pulkaåket

Nu har Nova provat sin nya pulka. Både ute och inne. Haha. Fast det var mycke skönare inne. Ute var det - 16,4 grader. Burr.

Måste ju prova pulkan inne innan man åker ut i snön

Premiär turen. Gick bra. Hon tyckte det var super skoj i nedförsbacken.

Brum brum här kommer jag

Nova mitt i bland några av alla sina mjukis djur


Var in till stan och handlade lite innan pulkturen. Nova tyckte det var jätte roligt att åka pulka i nedförsbacken. Då skrattade hon hela tiden. Får hoppas det blir lite varmare så man kan vara ute lite längre än 10 minuter.   I förrgår el när det nu var så var Claes jag och Nova på en promenad i skogen. Nova tyckte det var super kul att få gå i skogen. Hon plockade pinnar och kottar. Skulle springa i nedförsbackarna. Var lite mer vild än tam. Såg några andra i skogen och dom måste tro att vi var knäppa som gick i skogen med barnvagn på småstigar. Men Nova hon gick och gick.  Vi kom fram till en stor isfläck. Då sa jag till Claes att låt henne prova att gå men håll i henne. Gissa om det såg ut som Bambi på hal is. Men hon tyckte det var as roligt för hon hoppade som en tok ioch försökte springa på stället. Ja jag och Claes fick oss ett stort skratt. Var tvungen att filma lite.

Imorgon börjar Claes arbetsträna igen efter lite långledigt. Ska bli lite skönt att få vara själv hemma. Eller Nova är ju hemma.

Idag så drog Claes elkabel till stora badrummet som ska bli våran tvättstuga / gästtoalett. Måste bara köpa en vatten slang och koppla dit sen så kan man tvätta i sin egen maskin igen. Gud så skönt det ska bli. Det är så skönt att ha egen tvättmaskin. Kan tvätta när man vill och hur ofta man vill. Skulle vilja ha en torktummlare oxå men det får bli ett senare projekt.  

Nä gott folk bäst att gå och lägga sig så man orkar med vilda tokfian Nova . Hon vaknar nästan alltid vid 8-8,30. Får se hur vädret är om vi går ut med pulkan igen eller bara är inne i värmen och busar.

Tack och bock för mig för denna gång!!!!



BURRRRRR! Kallt.

När jag vaknade i morse och kollade på termometern stog den på - 19,5. Usch och fy vad kallt. Det är det kallaste vi har haft denna vinter.
Hoppas att det blir varmare senare på dagen för jag tänkte att vi skulle ut och testa Novas nya pulka som hon fick i julklapp.

Igår var bästaste Pia här och hjälpte till lite att få ordning. Och lekte med Nova. Så vi hann faktiskt m ed en hel del.
Tack Pia! DU är en ängel.
Och igår fick jag ÄNTLIGEN spisen inkopplad så vi invigde den med lasagne. Mums! Så nu är det slut på micromat och pizza. Tack och lov.

Nova hon busar som vanligt. Nyss hällde hon ut all kattmat på golvet.
Igår upptäkte jag en massa nya tänder. 4 Tuggtänder. Så nu har hon 12 tänder.

Ja igår när jag vaknade så snöade det. Kom säkert 6-7 cm igår: Jippi. Kom lite sent men: Bättre sent än aldrig heter det ju.

Jag hittade min kamera laddare igår efter några dagars letande och ingen kamera att kunna ta kort med så j ag blev jublande glad när jag väl hittade den.
Så jag satte batteriet på laddning på en gång. Efter en stund så frågade jag Pia och Claes var f-n är min kameraladdare?  Jag hade den ju nyss
Så då började vi leta som tokar igen. Claes hittade den och sa: Men Jenny den sitter ju på laddning.
Snacka om att man är senil dement ibland. Haha men vi fick oss ett gott skratt.
Men man brukar ju oxå säga att man blir som man umgås. Det är nog en arbetsskada efter jobbet som vårdbiträde på dementboende.

Kollade nyss på termometern - 15.

Det ska tydligen vara kallt nu en vecka. Mindre kul.

Nä om man kanske ska gå och äta lite frukost.

RSS 2.0