.....


2 års kalas

Jaha då har man haft kalas för stora Nova som fyllde 2 år i går. Kom massa folk min mamma,Kurt,My,farfar Leif,gudmor Pia och hennes kille Benge. En massa fina presenter fick Nova oxå. Bla kläder, skor, leksaker och böcker och såpbubblor som hon älskar att blåsa. Fick blåsa ut ljusen på tårtan och det tyckte hon var super kul så jag fick täbnda ljusen massor med gånger för hon ville blåsa ut dom igen och igen och igen. hahahaah....


Fin ballong

Några ballonger och serpentiner


Nova håller på att öppna ett av alla sina paket.


Har precis öppnat den supersöta hink med spade. Hinken är knappt 10 cm hög.


Doptavlan som moster My varit så duktig att brodera helt själv.


En massa fikabröd blev det oxå


Nova håller på att blåsa ut ljusen


Lite av alla fina presenter som Nova fick


Tältet fick hon av morfar Bengt


100 bollar + en Nova i tältet

Helt plötsligt så såg vi att det var en lång kö med bilar utanför på vägen. Vi undrade vad det var som händer då såg vi att det var något pucko som hade fått för sig att såga ner några träd efter vägen och sågar givitvis åt fel hål så träden ramlar rätt ut på vägen så det blev kö åt båda håll. Ja jag säger då det. Gå en sågkurs och lär dig hur man sågar innan du sågar efter en väg med trafik på. Tänk om trädet fallit rätt på en bil??? Vilka j'la puckon det finns överallt.
Men det måste ha sett ganska kul ut hos oss för vi var typ 8 st som hängde i fönstret och kollade vad det var som hände. Så lite händer det här i Kolsva så man blir helt till sig av en gubbe som sågar....hahahahaaha

Pia och Benge stannade kvar ett qtag efter alla andra hade åkit hem. Benge och Claes dom spelade lite bilspel. Pia och jag satt och pratade lite skit. Blev lite hungriga så vi ringde till Eddy´s och beställde hem en familjepizza som vi 4 delade på. Men det blev massor kvar som jag och Claes åt upp idag. 
 
Matti ringde för att gratta Nova så Nova pratade med Jasmin fast jag tror båda var lite blyga för det var mest tyst i luren haha... Idag kom Jasmin Carin och Mattis paket. 2 små böcker och en massa hårspännen. TACK så mycket. Nova ville ha alla hårspännen i håret på en gång när hon öppnat ert paket!

Tack alla för alla dom fina presenter som Nova fick igår på sin stora dag!!!!!!

Idag har vi bara tagit det lugnt eller rättare sagt jag har tagit det lungt. Nova har busat runt lite överallt. Claes har jag inte sett skymten av på flera timmar. Han är på vinden och grejar i förråden.

Imorgon ska vi åka till Köping och gratta Pia som fyller 33 år!! GRATTIS i förskott!!!!

Sen så dröjer det ett tag med födelsedagar hoppas jag för nu har det varit många här på bara ett kort tag.

Nä nu ska jag gå och blåsa lite bubblor så Nova slipper dra min arm ur led mera.

På återseende!!! Hasta la vista baby!!


Dags för en uppdatering igen!

Jaha då var det dags igen för en liten uppdatering. Har varit lite lat att skriva på ett tag men det har sina förklaringar.

Nova har varit sjuk. Började då Nova var hos mamma när vi höll på med köket. Hon började hosta så hon fick kvällningar hela tiden och började äta lite dåligt. När vi hade varit och hämtat henne och kommit hem så hade hon feber. Gav henne alvedon men febern gick bara ner en grad sen steg den lika fort igen. Åh nej hoppas bara det inte blir samma visa som förra året då hon fick urinvägsinflammation. Efter 4 dagars feber ringde jag sjukvårdsupplysningen. Hade inga stora förhoppningar på hjälp från dom då dom disat oss 4 gånger förra året. Men vi fick en tid hos en läkare på akuten i Köping så vi åkte ner dit. Fick träffa en doktor som tog halsprov på Nova och sen fick vi gå till provtagningen för dom skulle ta sänkan och blodprov. Sen tillbax till läkaren. Han sa att hon hade lite för låg sänka och nå bakterier i kroppen. Vilka kunde han inte säga på så kort tid men han skrev ut hostmedicin och pencillin. Nova blev fakstiskt bra efter några dagar.

Men sen så var det min tur. Jag hostar och har ont i halsen så jag äter lite av Novas hostmedicin :) fadt den smakar ju BLÄ!

Vi är färdiga med tapetseringen av köket nu. Blev supersnyggt tycker vi. Är bara lite lister som ska dit sen är köket i stort sett färdigt. Då blir det nästa projekt.
Datarummet. Det ser ut som en orkan dragit fram där. Grejer överallt. Har bara ställt in en massa saker där.
Sen så ska vi i sommar tapetsera om i sovrummet. Och måla alla dörrar och dörrpostar vita. Sen kommer vi säker på nå mer projekt att göra.

Åh så skönt det har varit ute nu flera dagar med vackert väder och solsken. Ända tills igår då det kom SNÖ!!! Varför var den tvungen att komma för helt onödigt tycker jag.

Nova hon är så söt. Hon går och sjunger på blinka lilla stjärna. Och gör rörelserna till imse vimse spindel. Och pratar flera ordsmeningar så nu är det mycket lättare och förstå vad hon vill. När hon var sjuk så sa hon : Ont här och pekade på halsen.
Ja lill skruttan fyller ju år om 6 dagar. Oj vad tiden rinner iväg fort. Så jag måste börja baka och försöka komma på nån rolig tårta.

I år är det ett lite jobbigt år. Nästan alla jag känner fyller jämt.
7 feb Claes 35 år
17 feb Mamma 55 år
20 mars Kurt( mammas sambo) 60 år
23 mars My (min syster) 20 år
16 okt Pappa 70 år

Så idag så ska vi åka upp till mamma för att gratta min lilla syster som fyller 20 år.

Så jag ska sätta igång att göra mig och Nova iordning. 

Avslutar med lite kort!! 


Nova traskar runt i en STOR vattenpöl


En glad Nova och en glad pappa i den värmande vårsolen


En trött liten tjej som somnade på köksgolvet


Nova på skogspromenad


Lite vårtecken


Vårtecken igen


Så här såg det ut i skogen innan snön kom igår :(


Köket innan tapetseringen


Köket efter tapetseringen

Mitt liv som mamma

Jag kan inte fatta att det snart är 2 år sedan jag låg på operationsbordet med en dunder stor mage i vädret och bara väntade nervöst på vad det skulle komma ut för en lite filur.
Jag var bomb säker på att det var en liten Neo men det blev världens finaste Nova istället.

Kommer ihåg den 28 mars 2007 som det vore igår.

Fick åka till Västerås på tillväxt ultraljud för att kolla hur det står till där inne i magen. Eftersom jag hade gått över nästan 1 vecka. Dom mätte bebisen och räknade ut hur stor den var. Och den var stor. Dom sa att den vägde ca 4800g. HJÄLP!!!!! Hur ska jag kunna klämma ur mig den. Sen fick jag gå upp till röntgen och röntga mitt bäcken och då visade det sig att mitt bäcken var 1 cm för litet så jag skulle aldrig kunna klara av att föda den vägen.

Så då blev bestämt att vi skulle åka hem och komma tillbaka dagen efter och göra kejsarsnitt.
Det var inte förrens då det riktigt gick upp ett ljus att jag faktiskt var gravid och faktiskt skulle föda barn.

Så vi åkte hem och sa knappt ett ord på hela vägen. Väl hemma så var det till att packa BB-väskan och en väska med grejer till mig.

Dagen D!!!!!
Kom in på förlossnings avdelningen kl 08,00. Trevliga sjuksköterskor som tog imot oss. Dom satte en kanyl i handen. Inte så skönt. Sen blev jag kopplad till en maskin som registrerade bebis hjärta. Jag tror att det är någon som vill ut nu för gud vad den sparkar.

Vid 12.00 fick satte dom kateter. Inte skönt det heller.

Vid 12.30 tiden kom dom och sa att vid 13.00 skulle snittet bli av.

Nu börjar jag bli nervös. Riktigt nervös..

Kl 14.00 kom jag in på operations salen och dom började lägga ryggbedövning. I 50 minuter höll dom på med att försöka få in bedövningen. Men eftersom jag är lite svankryggig och tydligen hade lite scolios så blev det så svårt med bedövningen. En gång fick han in nålen bra men då kom han emot en nerv så det gjorde ont i hela kroppen. Så han ringde efter en kollega. För honom tog det ca 10 minuter sen blev det rätt.  Sen gick allt fort. Kände inte mina ben efter bara några sekunder.

KL 15.07 föddes våran stjärna Nova. Hon var det vackraste jag någonsin sett. Och jag har aldrig sett Claes så lycklig.
Nova vägde 4210g och var 51 cm. Helt underbar.

Var ganska borta i kroppen resten av dan.

Fick flytta upp till bb-avd 86. Synd att Claes inte får stanna kvar över natten.


Sen har det varit full rulle sedan den dagen. Vi har haft tur. Nova har knappt varit sjuk alls. Bara magsjuk 1 gång och förkyld 1 gång. Sen så var det ju urinvägsinfektionen hon fick lagom till sin 1-års dag.

Vi hade bråkat med en envis hög feber som varade i 4 dagar. Pendlade runt 40 hela tiden och det hjälpte inte med alvedon. Efter 1 vecka med hög feber och ingen hjälp kände jag att nu orkar jag f-n inte mer. Sjukvårdsupplysningen sa bara ge Alvedon så går febern ner. Ja det gjorde den. Lite sen steg den på en gång. Claes ringde till sjukvårdsupplysningen för 4 gången. Men nu så blev det fart. Fick en remiss till barnakuten i Västerås den söndagen den 30 mars. Blev inlagda där. Fick ligga på ett isoleringsrum eftersom dom inte visste vad det var för fel på Nova. Trodde att det var RS-viruset ett tag.
När vi kom in så tog dom en himla massa prover. La Embla salva i båda armvecken och på höger hand för att kunna sätta dit perifer venkateter lättare.
Tog sänkan. 180. Inte bra. Satte en liten urin påse på henne. Vägde henne. 8910g.
Upp på lungröntgen.
Kunde inte sätta venkatetern på varken hande eller i armvecken så det blev i huvudet.
Vid 20 tiden så satte dom dropp + antikiotika.
Febern pendlade fortfarande mellan 39-40 grader. Så hon fick en himla massa alvedon. 1 Suppositorium 125 mg var fjärde timme. Senare fick hon 125 alvedon + 60 alvedon + 62,5 impren. Allt för att få ner febern.
Lungröntgen visade inget.
Kl 4,30 12,30 och 20,30 varje dag fick Nova antibiotika.

På måndagen togs det en ny sänka och då var den nere i 139.
Försöker att få i henne så mycket vätska som möjligt.
Välling dricker hon bara 100 ml mot 260 ml som hon brukar.
Hon är väldigt trött och sover mest hela tiden.
På kvällen var febern nere i 38,9. Jippi äntligen ett framsteg.

På tisdagen var hon mycket piggare. Fick in lite leksaker som hon lekte med.
Var till röntgen och röntgade njurarna.
Febern är nere i 37,7 och sitter uppe mycket i sin säng.
Får i henne lite mer välling nu. Ca 150 ml 4 gånger / dag.
Åt en smörgås med skinkost.

På onsdagen var hon feberfri. Skrattande.
Vägdes. 9,08 kg.
Läkaren kom in och tittade lite på henne och frågade hur vi tyckte att hon var. Vi sa det att hon är mycket piggare.
Tog sänkan och den hade gått ner ännu mer.
Läkaren berättade att visa provsvar hade kommit. Nova hade en kraftig urinvägsinfektion som var på väg upp i njurarna. Och sen hade hon Streptokocker.
Eftersom Nova ändå var så pass pigg så fick vi åka hem på permission. Skulle komma tillbaka på fredagen för nytt sänka.

På fredagen så åkte vi tillbaka.
Sänkan hade gått ner ytterligare så vi blev utskrivna.
Firade detta med en shoppingrunda på stan Räcka ut tungan

Nova skulle äta Bactrim i 7 dagar.
Efter den kuren så skulle hon börja äta Trimetoprin ända tills svar från blåsröntgen.
Efter 6-8 veckor skulle hon göra en Blåsröntgen MUCG.
Sen läkarbesök.
Om 6 månader skulle hon på njurfunktionsröntgen för att se så det inte har blivit någon ärrbildning på njurarna.

Fast Nova var så sjuk så kämpade hon på för att vara vår lilla  stråle ändå.
Hon verkligen försökte att vara lite pigg på sin födelsedag en 29 mars fast hon hade 40 graders feber.

Det ända som syndes att hon varit sjuk var att hon inte riktigt gick lika bra som förrut och inte riktigt vågade gå själv utan vill ha någon med sig och hålla i handen
Men det är kanske inte så konstigt med tanke på att hon mer eller mindre varit sängliggandes från den 25 mars till den 2 april.
Så vi har varit iväg på några efterkontroller. På den sista så sa dom att allt är fint med henne så det behövdes inga fler kontroller nu. Skönt.

Vad mycket det händer på 2 år egentligen. Nova hon pratar för fullt. Och nu förstår man verkligen vad hon säger. Hon utvecklas verkligen mycket på bara några dagar. Det enda är väl att hon är lite kort men hallå jag är 1,56 och Claes är 1,67 så ingen av oss är ju direkt långa.

Nu väntar vi bara på att hon ska få en dagis plats någon gång så hon kan få träffa lite barn igen. Hon trivdes verkligen på dagiset i Köping. Ville knappt å hem därifrån när man hämtade henne.
Men jag funderar på att gå till Öppna Förskolan med henne. Så hon får leka av sig lite.

Nä nu får det vara färdig bloggat för denna dag. Blev ju 2 långa inlägg denna gång. MEn det är verkligen kul och skönt att ha en blogg där man kan få skriva av sig lite.

Hasta la vista för denna gång!

Avslutar med en bild på en nyfödd Nova och en super lycklig mamma






Lite bilder från vår "rustning" av köket mm.


Nya tapeten och bården


Tapeten


En av hyllorna från badrummet innan målning


Hylorna från badrummet efter målning.


Jag in action med rollern i högsta hugg


Stor ändring i köket

Ja här i Kolsva jobbar vi som f'n. Svetten lackar......
Håller på att tapetserar om i köket.

I onsdags så åkte jag och gullungen upp till mamma för att vara där några dagar så Claes kunde fixa i köket men min "semester" blev inte så långvarig. På torsdagen ringde Claes och sa att jag var tvungen och komma hem för vi var tvugna att åka och handla nya tapeter. För dom vi hade köpt från början var det sån himla jobbig mönsterpassning på och väggarna i köket är lika snea som lutande tornet i Pisa.
Så det var bara att åka hem......
SUCK.....
Åkte till affären och kollade på tapeter. Vi kom överens om att det var bättre med enfärgad tapet sen kunde man ju köpa någon bård med mer färg. Hittade en fin tapet. Ja men då fanns det ju bara 2 rullar kvar av den.
HMMMM.....
Bara att leta vidare. Efter mycket letande hittade vi en tapet som vi gillade. Och en bård.

Så det var bara hem och börja. Men det var ingen barnlek kan jag säga. På 4 timmar fick vi upp 2 våder tapet. Hallå hur svårt kan det vara att tapetsera egentligen. Men som sagt är inte väggarna raka så blir det lite svårt. Vi höll på tills kl var ca 01,00. Sen hopp i säng.

På torsdagen gick det lite bättre.

Igår (fredag) så kom Claes pappa Leif över och hjälpte till.
TACK för hjälpen!!!!!
Mamma Kurt och Nova kom och hälsade på en liten stund sen åkte dom igen. Nova fattade nog inte riktigt vad det var som hände. Först så kom hon hem sen åkte igen. Men jag vet att hon har det super bra hos världens bästa barnvakt.

Idag så har vi eller Claes fortsatt med tapetseringen. Jag har målat listerna som ska vara nere vid golvet. Sen gick jag lös med penseln på 2 hyllor vi hade ljus på i badrummet + 2 hyllor som satt inne på lilla toaletten. Sen målade jag lite på en av Nova stolarna + en tavelram. Så nu är det målade träsaker överallt.

Något som är och känns väldigt skönt är att jag och Claes har inte bråkat något nu på dom här dagarna vi har jobbat med köket. Förrut så kunde vi eller det är mest jag som bråkar med honom så kunde jag skrika och bråka med honom flera gånger om dagen. Mest över små saker..

I måndags så gjorde jag ett grav. test eftersom jag inte haft mens sen den 15 januari. Men som vanlig visar det inte det svar jag vill se. Så vår barnverkstad går inge vidare bra. Har ju försökt nästan sen Nova föddes och det är ju snart 2 år sedan. Vill ju så gärna ha ett syskon till Nova. Och man blir ju inte yngre heller osh det blir ju bara mindre och mindre chans att man ska lyckas med det stora +:et.

Fast jag är så lycklig över att jag har Nova. Hon är mitt allt och lite till. Skulle inte vilja byta bort en sekund av dom här snart 2 åren. Inte ens när man är som argast på henne.

Ja så ikväll är det åter dags för spektaklet Melodifestivalen.......Undra vad som händer då....Jag har slutat att bli förvånad efter alla konstiga omröstningar.

Ta tex Let´s Dance igår. Men
HALLÅ är svenska folket blinda eller. Elisabeth kan ju inte dansa för fem öre och så röstar ni ut Niklas som kan dansa. Trodde att programmet gick ut på att ta fram den som hade utvecklats mest inom dans. Men tydligen så har jag himla fel. Ja jag säger då det. Ska nog sluta och kolla på alla program som har röstning överhuvudtaget för jag blir bara sur.

Nä om man kanske skulle ta och göra lite mat.

Arrivederci!!!!!


Lite uppdatering

Oj då det var ett tag sen jag skrev.....Vad har hänt sen sist då?.....Hmmmmm
Några pulka turer har det blivit.

I fredags så kom Pia Benge och hans dotter Eva hit. Benge och Claes satte upp nätet på balkongen så nu kan katterna vara ute utan att man måste kolla dom hela tiden. Katterna och vi tackar
 Benge för hans hjälp!! Det är guld värt. Alltid skönt att veta att det finns så snälla personer i sin närhet som vill hjälpa till.
Nova och Eva lekte och hade det super roligt.
Lite senare kom min syster My hit. Sen kollade vi på Let´s Dance och moffade chips. MUMS! Så det var fullt hus här. Nova sov som en klubbad säl på natten.

Det är alltid lika roligt när Pia och Benge kommer eller när vi hittar på något tillsammans. Är så tacksam för att Pia finns i mitt och Novas liv och att hon har träffat en så himla go och snäll kille.

Nova har varit lite sjuk. Hade 39 graders feber i 3 dagar sen försvann den. Så nu är hon som vanligt.
ÖVERALLT!!!!

Igår var det dags för Melodifestivalen igen. Hmmmm det blir ju bara värre och värre. OPERA??? Hallå vad är det som händer????? Man ska kanske inte bli förvånad.
Gjorde hallon paj med mandeltäcke. Blev ganska god. Men den blev lite bränd men det gick att äta ändå.

I fredags så hade vi en riktig vår dag. Hade 14 grader i solen så skönt så. Tog en promenad med Nova och Claes till lekparken. Åkte lite pulka och gungade. Jag satt på en bänk och solade lite.

Har hittat några vårtecken. Har hittat videkissar. Nyckelpiga och fluga. Hoppas bara att vi inte får nå mer snö nu utan att allt smälter bort och våren kommer.


                                                                                                Videkisar


En fluga som solar

       Detta är vårat hus från baksidan. Våran lähenhet är högst upp till vänster. Lilla balkongen och fönstret brevid är
vardagsrummet. Nästa fönster och stora balkongen är vårat sovrum och fönstret brevid stora balkongen är datarummet.


Nä nu ska jag ta och göra lite nytta men vem vet jag kanske kommer in senare och skriver mer.

Adjöken ser spöken!

RSS 2.0